Historia

Projekti sai alkunsa jo monta vuotta sitten Vapun tienoilla. Rinteet olivat vielä niin hyvässä kunnossa eikä ristinsielua laskemassa. Keskuksen kaduilla ei liikkunut kuin pilvien varjot ja hiekoituksesta jäänyt pöly. The Camp531 tarjoaa hiihtokansalle Vapun jälkeistä elämää tunturissa ja ennen kaikkea huikean viikonlopun laskemisen parissa.  

The Camp531 järjestettiin ensimmäistä kertaa toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna 2006. Aurinko paistoi "törkeän" kuumasti koko viikonlopun ja laskijat nauttivat kevään tarjoamista huippuhetkistä laskien, surfaillen eturinteen lampea ja skeitaten Levin uutta skateparkkia.

The Camp531 pidetään tarkoituksella toukokuun ekana viikonloppuna, jolloin päivä on pitkä ja kevään kiireet ovat takana. 

Camp531 – 10 vuotta lautailun kevätjuhlaa

Leivi_Camp_2017_valmis.jpg

Paljuilua ja punkkia.

Jo perinteeksi muodostunut ohjelma on hyväksi havaittu, joten sitä on turha liikaa muokata. Perjantai ja lauantai aloitetaan lumilautailusessioiden merkeissä eturinteillä, jossa musiikki soi ja lämminvesipaljussa voi lämmitellä lihaksia. Iltapäivisin halukkaat voivat jatkaa skeittauksen merkeissä gondolialueen Skate Parkissa. Lisäksi lauantaina ratkotaan snow skaten epäviralliset suomenmestaruudet ja muitakin lahjakkaita laskijoita huomioidaan viikonlopun aikana palkinnoilla. Viikonlopun kaikilla osa-alueilla ansioitunein osanottaja saa kiertopokaalin, jonka saa omakseen, jos sen voittaa kolmatta kertaa.

riku_lokka_camp531.jpg

Illat huipentuvat Rock Café Wanha Porossa, jossa katsottiin reissailu- ja surffausaiheista Indodream-elokuvaa ennen musiikkiesiintyjiä. Perjantai-iltaa tähditti tamperelainen skeittipunk-yhtye Tryer ja tapahtuma huipentui lauantaina rap-henkisesti pohjoisen poikien Stepan ja Aren sekä Talonpoika Lallin keikoilla.

Vielä rennommin tapahtuma päätetään sunnuntaina, jolloin lämmitellään kylpylän vesissä ja nautitaan hyvästä ruuasta.

Kaveripiirin kokoontumisesta.

Tapahtuman isä Antti Keskitalo sai idean 10 vuotta sitten kävellessään eturinteiden ohi toukokuisessa hiljaisuudessa. Aurinko porotti täydeltä terältä, rinteet olivat huippukunnossa, mutta ammottivat tyhjyyttään. Camp531 alkoi kaveripiirin kokoontumisesta ja kasvoi siitä koko Suomen lumilautailijoiden kevätapahtumaksi.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Antti asui 2000-luvun alussa Kittilässä opiskellessaan Levi-Instituutissa matkailua. Nykyään hän asustaa Pyhällä, jossa pyörittää ohjelmapalveluyritystä. Leville on kuitenkin aina mukana palata, ja kausi päättyy mahtavissa tunnelmissa Camp531:n merkeissä.

levi_camp2015_ohjelma.jpg

Levi Camp531 raportaasia 8-9.5.2014

levi_camp2014.png

Perjantai valkeni pelkkänä auringon paisteena. Levin eturinne hohti valkoisena kilpaa auringon kanssa. Tästä tulee hyvä päivä tuumattiin kavereiden kanssa varhain aamulla. Palju lämpeämään ja odottamaan kun alastulot pehmenevät yöpakkasten jälkeen. Vapaamuotoinen Slopestyle jam oli käynnissä pitkin päivää, josta yksittäisiä hienoja suorituksia palkittiin Nitron ja Boardstock:n palkinnoilla.

paljuraati_camp531.jpg

Jengi otti rennosti aurinkotuoleissa ja virvokkeet teki kauppansa. Tunnit kului ja oli aika siirtyä skeittiparkille, jossa oli miniramp jam ja flatti s.k.a.t.e kilpailu. Hyvä tunnella siirtyi skeittiparkilta Hulluun poroon, jossa näytettiin Tuorehiki nimien skeittiteos. Ohjaajakuvaajana elokuvalle on toiminut Levi Camp vakiokävijöitä Riku Lokka Torniosta. Näytöksen jälkeen lavalle nousi Red Stripes ja Manfish. Energistä punkkia koko lavan täydeltä. Meno oli sopivan rajua myös The Laybacks:n noustessa lavalle.

Launtai valkeni hyvin nukutun yön jälkeen räntäsateisena. Laskukamat niskaan ja kontille ratkomaan snowskate:n suomenmestaruutta. Osallistuja oli ihan mukavasti ja finaaliin tiensä raivasivat Levin omapoika Panu ja vahvan edustuksen omaava Joonas Oksanen. Naisissa Katja Häkli uusi snowskaten mestaruuden ja Joonas Oksanen vei nimiinsä miesten sarjan. Palkinnoksi hän kuittasi uuden Nitron Quiver puuterisnoukan ja kierrätyspokaalin.

Hullu poron kakkosiltalta saatoi odottaa vain hyvää. Lossi T& juoksujen noustessa lavalle meno oli jo katossa ja tanssilattialla tungosta. Näihin tunnelmiin Levi Camp531 kiittää ja kuittaa. Ensi vuoteen.

LEVI CAMP531-tapahtuma 2013

Kahdeksas korkeanpaikanleiri vietiin läpi Levillä 3-4.5 Vapun jälkeisissä meiningeissä. Porukkaa oli mukavasti tullut Leville viettämään kauden päättäjäisiä. Eturinteen street oli laskijoiden mieleen, josta löytyi jokaiselle jotain mielenkiintoista laskettavaa.  Viikonlopun aikana keli vaihteli auringon paisteesta räntäsateeseen. Joka kerta kun Camp531:ssä päästään laskee ja skeittaamaan saman päivän aikana, niin ollaan päästy asian ytimeen.

Perjantaina eturinteellä laskettiin vapaamuotoinen slopestyle, jossa nähtiin monipuolista laskemista sekä laudoilla että suksilla. Osanottajakaarti oli varsin kansainvälinen. Virosta ja Venäjältä oli kovia poikia laskemassa viikonlopun aikana.  Päivän reililinjan kesyttäjät Janne Tanskanen ja Simo Rautava tarttuivat haasteeseen vetämällä kolme fronttirokkaria putkeen eri reileihin. Korkein metodi kisasta jäi vähän epäselväksi, mutta komeita vääntöjä nähtiin boxeista.

 Skateparkilla mini sai kyytiä, kun Jussi Rossi ja Riku Lokka laittoivat parastaan. Erityismaininta Handplant tempusta Toni Viitakankaalle. Wilson Mäkelä paineli kovalla kaasulla skateparkilla ja selvitti myös tienä Snowskaten finaaliin ensikertalaisena.

Lauantaina ratkottiin snowskaten epäviralliset SM-mestaruudet lukuisien laskijoiden kesken. Pisimmän korren naisten sarjassa nappasi Katja Häkli ja vastaavasti miesten sarjassa taiteilijanimellä osallistunut John Porno oli päivän nopein. Paljon onnea ja teidät on ikuistettu Levi Campin historiaan.

Hullu porossa oli sopivan rajut bileet, joista vastasi Trouble Bound ja Relentless perjantaina. Bileet jatkuivat aamutunneille asti ja leiriläiset sammuttelivat janoaan antoisasti. Lauantaina porukka otti vähän hitaammin ASA:n johdolla. Hieno keikka eturivistä seuranneena ja porukkaa oli hivenen enemmän kuin ekana iltana.

Ensi kevääseen ja seuraavaan Levi Camp531-tapahtumaan. Hyvää kesää kaikille.  

 

TAPAHTUMA RAPORTTI 2012

Tapahtuma järjestettiin jo seitsämännen kerran toukokuun alussa. Runsas luminen talvi tarjosi lautailun harrastajille vielä todella hyviä laskupäiviä Levillä. Perjantaina laskettiin eturinteen boxi- linjaa ahkerasti iltaan asti. Rinteessä nähtiin myös Levin omapoika Nuutti Niemelä taiteilemasssa kevät sohjossa. Innokkaimmat lautailijat vaihtoivat kesävermeet päälle ja suuntasivat skeittiparkille.

Ex-lumilauta pro Mikko Rajakangas vei skeittiparkilla pisimmän korren perjantaina. Perjantai ilta- ohjelma oli menestys, jossa nähtiin puhutteleva ja menestystä niittänyt Finnsurf dokumentti ja Wasted. Leiriläisiä oli iltabileissä 250 henkilöä ja tunnelma oli sopivan rajua.

levi_camp531_marko_vasara.jpg

Lauantai iltapäivällä jatkettiin siitä mihin oltiin perjantaina jääty. Eturinteen boxilinja oli tikissä, hulju lämmin ja tunnelma sopivan leppoinen. Perinteinen Snowskate:n epävirallinen SM-kilpailu oli menestys, jossa miesten sarjassa oli parikymmentä osallistujaa. Kovin laskija oli jälleen kerran Riku Lokka, joka laudan mitalla päihitti Ile Erosen. Naisten sarjan vei Brit Kask.

Keli oli pilvinen,mutta onneksi kuiva, joten rullalauta parkissa alkoi tapahtua, kun Roope Tonteri, Nuutti Niemelä, Joel Juuso ja muut skeittarit ottivat mittaa toisistaan. Tällä kertaa Joel Juuso pääsi valitsemaan palkintolonkkareista mieluisan, jotka Boardsport oli tuonut tarjolle. Camp531 overall mestaruudet meni jaetusti Nuutti Niemelälle ja Roope Tonterille. Nuutti tienasi Hullu poro Areenalle kausikortin, joka oikeuttaa tulevan kevään jokaiselle keikalle. Roope Tonterin tuotepalkinto odottaa ottajaa. Naisten sarjan overall voittaja Brit Kask tuuletti voittoa innokkaasti Wanhan poron iltabileissä.

Lauantai iltaohjelmassa nähtiin taas Finnsurf dokumentti tunnelmallisessa Kammissa. Ilta huipentui Anders Karkean ja Raappanan keikkaan. Levi Camp531-tapahtuma oli lautailun korkeakulttuuria.

Viimeinen voitelu 5/2011

Upea laskukauden päätös Levillä kavereiden ja uusien tuttuvuuksien kanssa.Meno on taas käsistä sekä rinteessä, että paljussa. Sää oli haastava, mutta päästiin rullalautaileen ja laskee saman päivän aikana. Hyppyrit oli kunnossa ja ensimmäistä kertaa rakennettu miniramppi eturinteelle palveli skeittaajia todella mainiosti. Iltabileissä perjantaina jengiä oli ravintolan täydeltä ja ilta yltyi hurjaksi, kun Dj kaksikko pisti parasta.

Lauantaina nähtiin happy hour skateboardin uutuus "Ei liity mihinkään" ensi-ilta porossa. Tunnelma oli Kammissa kohillaan, kun leffa pyörähti käyntiin. Siitä jatkettiin suoraan iltabileisiin, jossa esiintyi Satellite stories, joka sai porukan tanssimaan. Antti Autin sivuilta löytyy videokooste odotellessa virallista levi Camp531-tapahtumakoostetta. Ensi vuonna taas. Tervetuloa.

 Anttisworld

Kuvia:

pic.Timo.2ha.fi

Hemonkuvat

Slammer

Kevät 2010

No huh huh, mitä meininkiä Levillä toukokuussa 2010. Jos vappu on työväen juhlaa, niin Levi camp531:n oli rinnehenkilökunnan ja lautailijoiden karkelot. Koko viikonlopun aurinko porotti siniseltä taivaalta lämpötilan huidellessa +15 paikkeilla. Lunta oli rinteessä vielä ennätysmäärä ja streetti tikissä.

Perjantaina sessattiin aamupäivä eturinteen streettiä ja hypittiin bagjump hyppyristä ihmeellisen näköisiä härveleitä. Snowskate:n epäviralliset SM-tittelin vei miesten sarjassa Riku Lokka laudan mitalla hallitsevalta mestarilta Simo Rautavalta. Pojat tuli eturinteen sykällä alas suurempia jarruttelematta. Naisten sarjassa oli mukavasti ilmottautuneita ja nimimerkillä "Lateksi"  kisaan osallistunut vei pisimmän korren.

Iltatöminät olivat legendaarisessa ravintola Vanha porossa, jossa meno oli yhtä villiä kuin ennen vanhaan. Souns like kotibileet isännät Jaffa ja Stinde huolehti, että tanssilattialla oli menoa ja meininkiä. Molempina iltona lavalle nousi loistavaa musiikkia tarjoillut Gabro & Frank and the Irrationals, joka upposi leiriläisiin kuin jäät lonkeroon.

Lauantaina aloitettiin vähän rauhallisemmin rinteessä pitkäksi venyneen illan jäljiltä. Kuuma vesi allas oli valmiina odottamassa innokkaita lumilauta surfareita. Sessiot pyöri omalla painolla ja bagjump sai kyytiä, kun yhä useampi uskaltautui kokeilemaan takajykää patjalle. 

Koko viikonlopun aikana ehti tapahtuma kaikenlaista, sekä rinteessä ja skateparkissa, että yökerhon puolella. Iltabileissä oli noin 350 lipun ostanutta, jotka kaikki saivat sitä mitä olivat tulleet hakemaan Leviltä. Hyvää meininkiä, aurinkoa ja viimeisiä laskuja tälle keväälle. Ensi vuonna sitten taas. Viikko vapusta.

 

Kevät 2009

Lautailukauden päätöskekkerit juhlittiin Levillä Äitienpäivän alla. Kattaus oli viikonlopulle kovaa kamaa sekä bändien, että oheistoiminnan saralla.  Levin eturinteen street oli vielä kunnossa kolmen pienehkön boxin linjalla. Streetin yläpäästä löytyi muutama halfpipen kaari "haikkari" ja ylöspäin menevä pressi. Tuomareita ei tietenkään ollut paikalla ja palkinnot heitettiin paikalla olleille tai arvottiin kaikkien osallistuneiden kesken. Simo Rautava haali itselleen snowskate boardercross tittelin ja jatkaa tämän kevään loppuun asti voittamattomana. Rinteen juurella oli kuuma-allas ja grilli valmiina odottomassa korkeanpaikan leiriläisiä.

Rinteessä nähtiin jos jonkinlaista volttia suuntaan jos toiseen. Paikalla oli arviolta 30 laskijaa streetin yläpäässä esittelemässä taitojaan. Uotilan Ville kehui laittaneensa elämänsä runin päälle, Sw. bs. rodeo, takajykä ja loppuun bs. rodeo. Perjantai meni mukavasti kelien puolesta, mutta lauantain päiväsetit jäi lähestulkoon vetämättä surkean kelin puolesta.

Onneksi baarin puolella riitti meininkiä, kun Frozen ramp Jam bileet polkastiin käytiin huippu artistin johdolla. Hullu Areenan tanssilattialle oli rakennettu 6 metriä leveä  1,5 metriä korkea miniramppi. Todella mukava ramppi, totesivat Tampereen vahvistukset Janne Jussila ja Mappe, jotka haalivat auton täydeltä tavaraa palkinnoksi. Wu- Tom vei ramppiskabat teknisellä runilla, kun taas Janne Jussila täräytti bs. flipin disasteriin "pökäleeseen". Siitä palkinnoksi 1,5 L metsästäjän janojuomaa. A senne surflauta meni Erkki Kuusiniemen kotia odottamaan seuraavaa surfmatkaa.

Perjantaina jengiä oli mukavasti baarissa ja tunnelma oli mehevä Raappanan ja Rollon rap artistien pistäen parastaan. Lauantain iltakekkereihin raahautauvat todelliset taistelijat, jotka jaksavat vetää aamusta iltaan hymy kasvoilla. The Knob ja I walk the line soittivat loistavat keikat, mikä kruunasi Levi camp531 festivaalin. 

mc_levi.jpg

Katso Camp531-kooste 2008. (Paina kuvaa)

VIIMEINEN VOITELU 2008

Olipa taas kemut Levillä. Mikä sen parempi tapa päättää laskukausi, kuin kavereiden kanssa mehustellen ja sessaillen molemmilla parkeilla. Paikalla oli taas taitavia lumilautailijoita ja skeittaajia. Perjantaina vedettiin eturinteen STREETRACE, johon kuului kaksi hyndaa ja pitkä vesilammikko. Pieni vesisade tuli sotkemaan suunnitellut skedeparkin avajaisjuhlat, mutta porukka löysi paikalle omin nokin vähän myöhemmin parkin kuivettua.

Lauantaina syötiin hyvin kylmäpalsattua poroa Tuikussa ja nopeimmat ehtivät myös juoda, vaikka tuuli niin perkuleesti, ettei salaatit pysyneet lautasella. Snowparkissa Ilmo pisti isointa ilmaa kornerista hyppäämällä koko paskan yli. Sessarit jatkuivat skedeparkilla, jossa oli mielenkiintoinen kattaus artisteista ammattiskeittaajiiin.

Iltabileet olivat vahvat, joka iltana. Lauantaina bändit vetivät loistavasti ja backstage oli ns. liekeissä. Allekirjoittanut oli niin mehuissaan, että löysi Leviltä pois vasta pari päivää tapahtuman jälkeen. Tänä vuonna erityismaininnat menevät Ilmo Niittymäelle, Nuutti Niemelälle, Riku Lokalle ja Josalle. Kuvia löytyy tapahtuman sivuilta ja naamakirjasta. Kiitokset yhteistyökumppaneille tapahtuman mahdollistamisesta.

Nähdään ensi vuonna viikko vapusta... Levillä. 

THECAMP531 -2007 -tulokset

Olikohan tämä kevät tässä.. huh huh mikä LAPPI touri. Levillä vedettiin vielä viimeiset laskuhimorippeet irti ja ajeltiin rennosti skedellä. Auto sai skateparkissa kyytiä ja kovimmat jäbät sessasivat molempina päivinä tyylikkäästi hyndiä. Perjantaina oli tiukat karaoke-sessarit porossa ja lauantaina oli kuulemma "hurjempi meininki kuin Murmanskin pahimmassa paikallisessa". Black ovula ja laybacks piiskasivat soittimista ja äänihuulista kaiken irti. Kiitos pojat.

Tuomareita ei tietenkään ollut paikalla, MUTTA arvosteluraati palkitsi muutaman kovan tykittäjän.


Paras viikonlopun ajan kestänyt "edustus": Ilmo Niittymäki
(sis.rinteet,skedeparkin,peijaiset)

"highest air snoukalla: Jonne kuoksa, new school: Niko Ylivaara
"skedellä": Hammer Jussi, Riku Lokka

"Viisottelun monimestari titteli"
(lajit snoukka,skede, snowskate ja longboard)
Nuutti Niemelä

"punkstara" titteli: JP

"snowskate vapaalasku mestaruus" Riku Lokka

Kovimmat naamat: Bike-Jeff

"Camplord-titteli": Keso


Kevään 2006 the camp531 tulokset:

1. Nuutti Niemelä 

2. Riku Lokka

3. Jonne Kuoksa

vene.jpg

 

 

 

 

 

Katso Camp531-kooste 2006. (Paina kuvaa)